O autorovi fotografií

Streetartový umělec moustache

Od samého počátku bylo jasné, že vizuální podoba mé knihy - knihy o štěstí, o radostech, o přítomném okamžiku - bude úplně stejně důležitá jako všechna ta slova, kterými plním jednotlivé stránky, se kterými si hraju, kterými se snažím vyjádřit pocity, atmosféru, vzpomínky, radosti, naději. Jinak než slovy to neumím. A potřebovala jsem někoho, kdo to umí i jinak, někoho, kdo vidí svět v obrazech, neotřele, po svém, a přece tak, aby to ladilo s mým chápáním světa. Trvalo měsíce, než jsem na toho člověka přišla. Přitom rozhodně platí, že ta nejlepší řešení bývají ta nejjednodušší! 

A taky bych vám ráda představila vizuální koncept: malé milé radosti všedních dnů jsou ztvárněny malými milými figurkami, díky kterým můžete spatřit svět z originální perspektivy, doslova "v detailu". Autorem fotografií je streetartový umělec moustache, který se podílel na designu Lennonovy zdi v Praze, je to kreativec a nadšenec a mimo jiné můj manžel. 

Děkuji moustachovi za spolupráci, za všechny skvělé nápady a celý tvůrčí proces, který probíhal většinou buď na hřišti mezi skluzavkami nebo s deci vína o půlnoci po uspávání. S textem jsem byla střídavě na pochybách a pořád bych něco měnila, ale ten vizuál... ten je prostě bomba :-) 

S návrhem obálky, sazbou a poetickými vlnkami, které se prolínají celou knihou, nám pomohlo nejmilejší studio kapitola. 


Autor: Iva Kaiserová Vytvořeno: 03.07.2023